Kom studeren in de slimste regio van de wereld

Je opleiding volgen bij Máxima Medisch Centrum op locatie Eindhoven en/of Veldhoven: je kunt het niet beter treffen. Er is genoeg te doen in deze bruisende technische regio. Zo is Eindhoven een moderne en dynamische stad, die garant staat voor een leuke studietijd met een divers studentenleven. De levendigheid van Eindhoven zorgt er samen met de Bourgondische Brabantse levenswijze voor dat je het er goed naar je zin zult hebben. Daarnaast staat de prachtige rustieke stadsrandgemeente Veldhoven ook wel bekend als de Poort van de Kempen.

 

Eindhoven: kern van het technologisch hart van Nederland

Máxima Medisch Centrum ligt in de toptechnologieregio Brainport, het technologisch hart van Nederland. Regio Eindhoven is hiervan de kern. In het jaar 2011 mocht Brainport regio Eindhoven zich één jaar lang de slimste regio van de wereld noemen, nadat het de titel ‘Intelligent Community of the Year’ toegekend had gekregen door het Intelligent Community Forum (ICF) uit New York.

Het ziekenhuis heeft veel goede relaties met hightech bedrijven en organisaties in deze regio, zoals de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e) en Philips. Daar pluk je de vruchten van tijdens je opleiding.

Het Máxima werkt samen met de nabijgelegen TU/e, dat bekend staat vanwege haar hoogwaardig onderwijs en internationaal vooraanstaand onderzoek, aan de vernieuwing van medische technologie. In de laatste verschenen ‘Keuzegids Universiteiten 2013’ kwam de TU/e wederom naar voren als beste technische universiteit van Nederland.

Samen met de TU/e ontwikkelde Máxima Medisch Centrum de ‘smart jacket’ voor te vroeg geboren baby’s. In het jasje zijn elektroden van textiel verwerkt die in staat zijn de signalen van bijvoorbeeld het hart door te geven aan de bewakingsmonitor. Het jasje maakt plakkers en draden voor het bewaken van de belangrijke lichaamsfuncties, zoals het kloppen van het hart en de ademhaling, bij patiëntjes op de Zuigelingenunit en de Neonatale intensive Care Unit (NICU) overbodig. Daardoor ervaart het kind minder stress en is het lichamelijk contact met de ouders veel gemakkelijker.

Twee medisch specialisten van MMC en het hoofd van de afdeling Klinische Fysica zijn als hoogleraar verbonden aan de TU/e.

Ook op andere terreinen vindt onderzoek in samenwerkingsverband tussen MMC en TU/e plaats. Bijvoorbeeld op het terrein van diabetes educatie (de diabetessimulator), inspanningsdiagnostiek, hartrevalidatie en chirurgische hulpmiddelen.

Door het formaliseren van de samenwerking op het gebied van wetenschappelijk onderzoek is de verwachting dat subsidies en fondsen voor het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek beter bereikbaar worden.

Philips

Een ander voordeel voor MMC is de nabijheid van sterke technologische industrie in Zuidoost-Brabant. Het nieuwe Vrouw Moeder Kind-centrum (VMK-centrum) van Máxima Medisch Centrum is zelfs een officiële referentiesite van Philips. Het VMK-centrum van MMC zal voor internationale relaties en klanten van Philips een voorbeeld zijn hoe met medische technologie de complexe zorg voor moeder en kind vormgegeven kan worden op een heel persoonlijke manier. De zorg voor, tijdens en na de bevalling speelt op deze manier goed in op de behoeften van pasgeborene en gezin.

Design
Wie Eindhoven zegt, zegt in één adem design. Vanuit een industriële en technologische achtergrond groeide Eindhoven uit tot een innovatieve en creatieve stad, herkenbaar in de vele innovatieve producten die worden bedacht, ontwikkeld en geproduceerd in de eerdergenoemde Brainport Regio Eindhoven.

De stad Eindhoven heeft ook op dit gebied veel te bieden. Het Van Abbemuseum staat in de top-10 van de wereldranglijst van musea op het gebied van moderne kunst. Midden in de stad is de internationaal bekende Design Academy gehuisvest in het voormalig Philips gebouw ‘de Witte Dame’. Tijdens de jaarlijkse Dutch Design Week zijn er de nieuwste design innovaties te bewonderen voor jong en oud.

Uitgaan
Welke stad kan nu zeggen dat het vijf uitgaansgebieden heeft met elk een eigen sfeer? Juist, Eindhoven. De levendige binnenstad, waar restaurants, theaters, bioscopen, cafés en clubs allemaal op loopafstand van elkaar liggen, bestaat uit vijf uitgaansgebieden: de Markt, Stationsplein, De Bergen, Stratumseind en Wilhelminaplein. Perfect voor een late stapavond!

Het meest bekend onder de studenten is Stratumseind. In deze langste caféstraat van Nederland zijn ruim vijftig cafés te vinden en diverse eetgelegenheden die ook 's nachts geopend zijn. Een kroegentocht is hier dus zo georganiseerd.

Natuur, sport en recreatie
Naast dat Eindhoven het technologische hart van Nederland is en zich de slimste regio van de wereld mocht noemen, is het ook één van de weinige ‘grote groene steden’ van Nederland. Indien je rustig wil wandelen of fietsen in het groen, ben je op de goede plek in Eindhoven. De groene gebieden zijn onder andere Genneper Parken, Stadswandelpark, het Dommeldal en de bossen bij Strijp.

Zo trekt het grote sport- en recreatiegebied Genneper Parken ruim drie miljoen bezoekers per jaar. Wat er te doen is? Je kunt er schaatsen, een wandeling maken door de natuur of het boerenleven ervaren. Daarnaast kan je er een balletje slaan op de (midget)golfbaan en meedeinen op subtropische golven.

 

Veldhoven: de Poort van de Kempen

Zoals eerder gezegd is Veldhoven een typische stadsrandgemeente. Aan de ene kant bevindt zich de stad Eindhoven en aan de andere kant de open landelijke ruimte van De Kempen. Veldhoven heeft dan ook niet voor niets de bijnaam de ‘Poort van de Kempen’.

Naast dat Veldhoven een stadsrandgemeente is, is ze ook een werkgemeente in de eerdergenoemde Brainportregio. Bedrijven en instellingen, zoals Máxima Medisch Centrum en hightechbedrijf ASML, zijn gevestigd in Veldhoven. Het is er dus goed leven, wonen en werken.

Internationale bestemmingen liggen in Veldhoven binnen handbereik, door de directe nabijheid van Eindhoven Airport. Tenslotte zijn er in deze gemeente genoeg voorzieningen voor jong én oud. Zo vind je in het centrum volop winkels en diverse eetgelegenheden én is er iedere maandag een weekmarkt.

In de Brabantse Kempen is genoeg te vinden voor de actieve én de passieve recreant. In de dorpjes Bergeijk, Bladel, EerselOirschot en Reusel-de Mierden, met ieder hun eigen specifieke sfeer, kun je terecht voor Brabantse gezelligheid. Tussen en om deze dorpen kom je als fietser of wandelaar helemaal tot rust: puur genieten.