Apotheek

Ziekenhuisapotheek: de specialist in medicijnen

Máxima Medisch Centrum heeft een ziekenhuisapotheek op locatie Veldhoven. De apothekersassistenten verstrekken de medicijnen voor de opgenomen patiënten. Ook op onze locatie in Eindhoven werken apothekersassistenten. De ziekenhuisapotheek adviseert en informeert rond medicatie aan artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers, maar ook aan patiënten. De ziekenhuisapotheek heeft speciale ruimtes waar apothekersassistenten complexe en risicovolle medicijnen op maat bereiden voor de opgenomen patiënten. Verder heeft de apotheek een eigen laboratorium waar diverse chemisch analisten werken. Hier wordt de kwaliteit van alle geneesmiddelen gecontroleerd en de hoeveelheid medicijnen gemeten, bijvoorbeeld in het bloed van een patiënt.

Medicijnverstrekking

De ziekenhuisapotheek en depotheken (kleine apotheken op de afdeling) verstrekken de medicijnen die patiënten in het ziekenhuis nodig hebben. Deze medicijnen zijn anders verpakt dan de patiënt thuis gewend is. Elk tabletje heeft z’n eigen verpakking zodat tot op het moment van toediening nagegaan kan worden wat de patiënt exact krijgt. De voorgeschreven medicijnen worden geregistreerd zodat de apotheek de medicatie van de patiënt kan bewaken. De ziekenapotheek controleert de dosering en is alert op het naast elkaar gebruiken van verschillende geneesmiddelen.

Medewerkers

In de ziekenhuisapotheek werken ziekenhuisapothekers, apothekersassistenten, chemisch analisten en overige apotheekmedewerkers. Ondersteund door apothekersassistenten bewaakt de ziekenhuisapotheker de medicijnvoorziening in het ziekenhuis. Verder verstrekt hij allerhande informatie rond medicijnen aan artsen, verpleegkundigen en patiënten. Naast zijn specifieke kennis van medicijnen in relatie tot ingewikkelde ziektebeelden, is hij geschoold in het bereiden van medicijnen en het bijbehorende laboratoriumonderzoek. De ziekenhuisapotheker heeft hiervoor een aanvullende specialistische opleiding gevolgd. De ziekenhuisapotheek leidt ook apothekers op tot ziekenhuisapotheker.

    

  

Waarin wil je je ontwikkelen?

     

Administratie en secretariaat

ICT

Paramedisch

Apotheek

Laboratorium

Radiologie

Bouw en techniek

Medisch

Staf en management

Facilitair

Onderwijs, opleiding en onderzoek

Verpleging en verzorgende

Financieel ecomomisch

Operatieafdeling

    

Actuele vacatures   

→ Bekijk de  actuele vacatures bij het Maxima Medisch Centrum.

Nieuwste vacatures in Apotheek